Els cursos en primers auxilis mai sobren

Comptar amb una formació bàsica en primers auxilis pot salvar vides

A gairebé tothom li han ofert alguna vegada fer cursos en primers auxilis. Sigui per feina, en l’entorn d’oci o a títol individual, els cursos en primers auxilis és una de les formacions que oferim a GEPCO Formación que més peticions té. Que sigui així no és casual: el risc es troba a qualsevol lloc i les persones podem necessitar atenció immediata en primers auxilis en qualsevol moment.

En l’entorn laboral, les xifres empíriques i objectives mostren que més del 60% de les morts laborals es podrien haver evitat tenint una formació en primers auxilis bàsica. Aquesta xifre és esferïdora i si la poguéssim extendre a la resta d’àmbits encara seria més esgarrifosa.

Amb els cursos en primers auxilis no només pots atendre situacions d’emergència lleus

És cert que en els cursos de primers auxilis no ensenyem a resoldre situacions crítiques, però sí que donem les pautes necessàries per estabilitzar la víctima i evitar que el seu estat empitjori mentre esperem els serveis d’emergències especialitzats.

Si les víctimes han patit situacions o ferides lleus, amb el curs en primers auxilis de GEPCO serà capaç d’analitzar la gravetat de la situació, identificar com s’ha de gestionar i curar la persona ferida i, si tens a disposició el material necessari, sabràs com fer-ho.

Quins perfils professionals poden realitzar els cursos en primers auxilis?

La formació en primers auxilis és una formació totalment transversal, que significa que la pot fer qualsevol persona independentment de quina sigui la seva ocupació laboral. No obstant això, sí que és cert que en el cas d’algunes professions concretes és més necessari que en altres fer-la, però en qualsevol cas pot ser útil també en situacions de la vida quotidiana.

A continuació, compartirem amb tu alguns perfils professionals que sol ser més necessari que facin cursos en primers auxilis:

  • Docents que tenen a càrrec seu a les aules una quantitat important de nens i nenes a qui han d’atendre.
  • Monitors i entrenadors esportius que compateixen entrenaments i partits amb jugadors i jugadores exposats a un nivell d’exigència física important.

  • Sanitaris de qualsevol mena i rama que tracten cada dia amb persones, algunes de les quals no estan al 100% en termes de salut.
  • Conserges o gerents d’instal·lacions o equipaments en què hi ha un flux continu de persones, com pavellons, piscines, teatres, cinemes…
  • Professionals d’ofici que treballen amb eines o exposats a situacions de cert risc cada dia com llauners, electricistes, paletes, fusters…

Com pots veure, la diversitat dels perfils és enorme i al final, des de GEPCO Formación arribem a una conclusió: el risc 0 no existeix no se sap en quin moment ni en quines circumstàncies comptar amb una formació en primers auxilis pot ser de gran ajuda.

Per què els cursos en primers auxilis de GEPCO triomfen?

La proposta formativa de GEPCO aposta per combinar les lliçons teòriques amb una important part pràctica i és precisament això el que crida l’atenció a molts alumnes potencials. La nostra manera d’entendre la formació consisteix en explicar coneixements i aplicar-los. Si no es practiquen ni es proven les coses, és impor

Poder posar en pràctica tot el que s’explica als cursos de primers auxilis és quelcom que valoren molt positivament els alumnes que tenim. Des de GEPCO simulem de manera molt real i pragmàtica situacions en les quals es necessiten intervencions de primers auxilis per comprovar que els alumnes han entès, assimilat i interioritzat aquells coneixements que els han explicat els nostres docents. No serveix de res oferir molta teoria als alumnes si no la poden aplicar.

Amb quines altres formacions són compatibles els cursos en primers auxilis?

Els cursos en primers auxilis són completament compatibles amb qualsevol de les nostres formacions en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, cursos d’extinció d’incendis o cursos d’emergències

La majoria dels alumnes que fan els cursos de primers auxilis a GEPCO Formación ho combinen amb la formació en SVB i DEA. Al llarg dels últims mesos, des de GEPCO hem creat una formació que combina els primers auxilis amb la extinció d’incendis que porta el nom pack emergències, que també agrada molt als alumnes.

Forma’t en primers auxilis i sigues útil en situacions d’emergència. Estem convençuts que t’alegraràs d’haver fet aquest curs!

Sobre l'autor: Lluís Vicent

Soy Lluís, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.