Curs Espais Confinats

Curs Bàsic

Descripció

El principal objectiu del nostre curs d’Espais Confinats és que aquella persona que el faci i que sigui un treballador en espais confinats eviti imprudències i errors que puguin tenir conseqüències greus. Segons l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene, es consideren espais confinats aquells que són espais de risc per la seva mala ventilació i per la limitació de les seves obertures d’entrada i sortida.

Per a nosaltres és imprescindible que els professionals comptin amb els coneixements bàsics per poder dur a terme la seva feina de manera 100% segura. Per aquest motiu, des de GEPCO oferim diferents cursos dirigits a professionals perquè puguin millorar les seves habilitats de resposta davant de situacions d’emergència o situacions que puguin suposar un risc per a la seva integritat física, com és el cas dels espais confinats.

Conèixer els protocols bàsics, els riscos que poden aparèixer en els espais confinats, com fer servir els equips de protecció respiratòria, com optimitzar el rendiment dels equips de manera segura i el contingut de la llei de prevenció de riscos laborals 31/95 és, des del nostre punt de vista, essencial. Al nostre curs d’Espais Confinats s’aborden totes aquestes qüestions per oferir als alumnes una formació integral, completa i útil.

Informació bàsica

DURADA
8 Hores

MODALITAT
Teòrica i pràctica

AFORAMENT MÀXIM
10 alumnes

NIVELL
Bàsic

A QUI S'ADREÇA EL CURS?
A professionals amb activitat en espais confinats

ON ES REALITZA EL CURS?
A les nostres instal·lacions de Sabadell, Madrid, Cadis o, fins i tot, In company (amb unitat mòbil)

MATERIAL QUE INCLOU EL CURS
Tot el necessari per poder realitzar les pràctiques en condicions òptimes

Preu de les formacions en obert: 180,00 

Els alumnes que realitzen aquest curs d’espais confinats aconseguiran ser plenament conscients dels riscos que comporta treballar en les condicions en què ho fan. Treballar en espais confinats té un cert risc: des del moment en què s’accedeix a aquest espai fins que es realitzen maniobres per poder-ne sortir de manera segura. Estar al cas de tot el que passa al teu voltant i dur a terme les accions oportunes és vital per sortir airós de la feina en espais confinats.

Per poder obtenir la certificació d’aquest curs d’espais confinats és imprescindible que els alumnes superin les proves pràctiques que es realitzen quan s’acaben les formacions. Aquesta mena de cursos de prevenció de riscos laborals és imprescindible que els alumnes posin e pràctica aquells coneixements que adquireixen a la part teòrica. Per aquest motiu, a GEPCO apostem fermament per una formació que no sigui només teòrica, sinó que també tingui un fort component pràctic.

Quin tipus de contingut s’imparteix en aquest curs d’espais confinats?

Aquest curs d’Espais Confinats de GEPCO combina una part de teoria amb una de pràctica, igual que la resta de cursos que oferim. A més a més, és perfectament compatible i combinable amb altres formacions com el curs d’extinció d’incendis, el de treballs verticals, el d’altura o el TELCO. És un curs pensat per a professionals que treballen en el sector de les telecomunicacions, la neteja o la construcció, entre d’altres.

Continguts teòrics d’aquest curs d’Espais Confinats

La proposta teòrica d’aquest curs d’espais confiants aborda aquests aspectes fonamentals:

 • Legislació i normativa vigent en espais confinats
 • Tipologia d’espais confinats
 • Riscos dels espais confinats: asfixia, incendi, explosió i intoxicació.
 • Els equips de treball i protecció individuals i col·lectius
 • Atmosferes perilloses
 • El recurs preventiu
 • Documentació i permís de treball
 • Senyalització en els espais confinats

Sessions pràctiques del curs d’Espais Confinats

Quant a la part pràctica d’aquest curs, es treballen els següents àmbits:

 • Procediments de treball en espais confinats
 • Utilització i característiques dels equips de treballs
 • Entrada i sortida de l’espai confinat
 • Tècniques de progressió
 • Rescat de l’accidentat en un espai confinat

Realitzi els seus treballs en espais confinats de manera segura i sense riscos

En el curs d’Espais Confinats de GEPCO els alumnes poden viure i experimentar de manera molt fidel a la realitat l’ambient que es viu en aquesta mena d’espais. Fins i tot podem simular els riscos que poden arribar a sorgir durant les feines que s’hi duena terme perquè adquireixin experiència en la seva gestió. Sense cap mena de dubte, amb el nostre curs els alumnes surten perfectament preparats per fer front a situacions reals posteriors.

Practicas allò que s’explica és bàsic i per aquest motiu, donem l’oportunitat als nostres alumnes que aprenguin com fer servir els equips de seguretat, facin rescats en espais confinats i practiquin l’ascens i el descens o la progressió sense visibilitat. Si vols ampliar els teus coneixements i estàs interessat en el nostre curs d’Espais Confinats, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Serà un plaer contribuir a millorar les teves habilitats professionals!

Opinions dels nostres alumnes

Noemí Romero Vilalta
Noemí Romero Vilalta
2024-06-04
Hoy he tenido el gusto de que viniera Cristobal hacernos una formacion contraincendios en la empresa donde trabajo y ha sido excelente,se nota los años de experiencia del formador en su profesion,ha sido una formacion divertida,muy interesante y muy dinamica,la recomiendo 100%,hasta la proxima Cristobal.
Núria Balaguer
Núria Balaguer
2024-05-15
Formació ESIS en tres dies. Agraïr a l'equip de monitors (Emili i Cristóbal) la seva dedicació, entrega i motivació. Han aconseguit transmetre de manera clara i entenedora els conceptes que ens havien de transmetre, fet que s'ha pogut observar en les pràctiques. Ara podem entendre una mica més el foc i vetllar per la nostra seguretat i la de les persones que ens envolten. Espectacular la sensació d'estar davant de flamarades tant vives i poder mantenir la calma. Moltes gràcies per la feina que feu, tant de formar com pròpiament la de bombers.
Ruben Bujer
Ruben Bujer
2023-11-25
Muy contento con la formación, Cristóbal todo un profesional
Antonio Suárez
Antonio Suárez
2023-05-30
He realizado 6 cursos de prevención contraincendios y primeros auxilios con ellos para la empresa en la que trabajo. Coordinación con las diferentes plantas de 10, han ofrecido la formación en Teruel, Ripoll y Badalona, en Alzira también, y todo ha sido muy fluido y con mucha atención hacia nosotros. Sin duda volveremos a contar con ellos para el plan de formación del año que viene.
fernando gomez
fernando gomez
2023-01-17
Una excelente formación, muy completa e interesante. Es imprescindible para las empresas que desean mejorar sus condiciones de trabajo. Recomiendo este curso .
Júlia Larrosa Arcos
Júlia Larrosa Arcos
2022-06-08
Formaciones muy completas e interesantes ¡Definitivamente las recomendaría!
Susana Díaz Gisbert (Susi)
Susana Díaz Gisbert (Susi)
2022-06-06
Escuela de formación en PRL totalmente recomendable, con buenas instalaciones y excelentes profesionales, bien conocedores de la materia en PRL que imparten. Formaciones teòrico-pràcticas amenas y muy interesantes. Los recomiendo totalmente.
Noelia Salvador
Noelia Salvador
2022-06-03
Gran equipo de profesionales! En las formaciones aprendes la importancia que tiene la seguridad en el trabajo y que la prevención es fundamental para evitar accidentes la laborales. Los formadores demuestran su experiencia y gran conocimiento en el temario además de realizar unas formaciones completas, dinámicas y agradables.
Joan Pagès
Joan Pagès
2022-06-02
Tienen unos cursos muy elaborados y los formadores son excelentes. Muy recomendables