A la formació bàsica contra incendis de GEPCO t’ensenyarem com manipular un extintor

Realitzar un curs bàsic d’extinció d’incendis no és cap pèrdua de temps, al contrari, pot ser molt més útil del que molts creuen. En la proposta formativa que t’oferim des de GEPCO Formación hi ha cinc propostes relacionades amb l’àmbit del foc i els incendis. En la formació bàsica és on s’imparteix el curs de manipulació d’extintors, que compta amb una important part pràctica perquè els alumnes puguin aplicar aquells coneixements apresos.

Tot i que es prenguin moltes precaucions en l’entorn laboral o en els equipaments d’ús social, desafortunadament els incendis existeixen. Com que és impossible evitar-los al 100%, des de GEPCO Formación recomanem que en tota empresa, instal·lació o equipament hi hagi un grup de persones que compti amb la formació necessària per saber com han d’actuar en un primer moment quan es genera un incendi. No és necessari comptar amb els coneixements ni l’expertesa que poden tenir els bombers professionals, però saber allò bàsic pot marcar la diferència entre un petit incendi amb mínims danys materials o un incendi de major envergadura on s’hagin de lamentar pèrdues materials considerables o, fins i tot, humanes.

Per què has d’apostar pel nostre curs de manipulació d’extintors o curs bàsic d’extinció d’incendis?

Si periòdicament mires les notícies, veuràs que hi apareixen incendis en polígons industrials, empreses, equipaments esportius, cuines de restuarants… No és gens estrant que de tant en tant passin aquesta mena d’incidents i des de GEPCO Formación posem al teu abast i al del teu equip saber com s’ha d’actuar. Totes aquestes instal·lacions que hem mencionat han de comptar amb un Pla d’Autoprotecció que indiqui, entre moltes altres coses, com actuar quan hi hagi un incendi. Així mateix, han de tenir extintors per poder apaivagar les flames de manera ràpida. Tu pots ser qui s’encarregui de fer-ho després de realitzar el nostre curs de manipulació d’extintors.

Les nostres formacions es caracteritzen per impartir-se en grups reduïts. Això garanteix als nostres alumnes una atenció individualitzada i l’oportunitat d’experimentar i posar a prova allò que han après en la part teòrica de la formació. A GEPCO som incapaços de concebre qualsevol formació sense combinat la teoria amb una important part pràctica. A més a més, també oferim la possibilitat de realitzar aquest curs de manipulació d’extintors in company. Això significa que aquelles empreses que ho vulguin, poden demanar-nos fer el nostre curs a les seves pròpies instal·lacions. Els ho podem oferir perquè comptem amb diferents unitats mòbils perfectament equipades perquè els alumnes puguin realitzar les sessions pràctiques amb totals garanties sense haver de renunciar a res a les seves empreses.

Què aprendràs en el curs bàsic d’extinció d’incendis de GEPCO?

A la part teòrica del curs bàsic d’extinció d’incendis facilitem als nostres alumnes aquells coneixements bàsics imprescindibles per saber com han d’actuar  davant d’un incendi. Conèixer la pròpia naturalesa del foc és essencial i saber quins mètodes d’extinció d’incendis existeixen també. Un altre aspecte important que es tracta en aquesta part és que els alumnes coneguin com s’han de protegir per fer front al foc de manera segura sense sobreexposar la seva integritat física. 

Quines pràctiques faràs en el curs bàsic d’extinció d’incendis de GEPCO?

Molts alumnes i exalumnes d’aquesta formació de GEPCO s’hi refereixen com a curs de manipulació d’extintors. Això no és casual, ja que una part important de les sessions pràctiques se centra precisament en això, en què els alumnes aprenguin i practiquin com han de manipular de manera segura els extintors.

En les pràctiques també insistim en com han d’actuar de manera segura en ambients en què hi hagi foc i en els diferents passos de progressió necessaris per atacar de manera eficaç i eficient un incendi.

Els alumnes practiques totes aquestes tècniques amb foc real perquè la seva experiència es pugui assemblar el màxim possible a situacions que poden tenir lloc a la vida real. Fins i tot en els casos en què realitzem la formació In Company, podem recrear aquestes situacions de foc sense que això suposi cap risc pels alumnes ni les instal·lacions.

Si et vols formar de la mà dels millors, no ho dubtis: a GEPCO posarem a la teva disposició tot el nostre coneixement perquè et converteixis en un professional més preparat.

Soy Luis, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.