A qui li pot ser útil fer un curs d’extinció d’incendis?

Un curs d’extinció d’incendis pot minimitzar danys humans i materials

El curs d’extinció d’incendis combinat amb la formació en primers auxilis és, sense cap mena de dubte, una de les propostes formatives de GEPCO que té més èxit. Cada cop són més les empreses i fins i tot els professionals a títol individual que contacten amb nosaltres perquè estan interessats en el curs. 

Quan vam decidir crear aquesta formació que anomenem “Pack emergències” ho vam fer amb la voluntat de poder oferir una formació transversal que inclogui dues disciplines essencials en situacions d’emergència. Els primers auxilis són un requisit imprescindible per poder atendre a aquelles persones que de manera conscient o inconscient s’han vist immerses en una situació d’emergència. A més a més, en moltes ocasions aquestes circumstàncies d’emergència van acompanyades d’incendis o fum i, per aquest motiu, ser capaç de poder dominar el foc en les seves etapes més primerenques pot ser essencial.

La formació Pack Emergències de GEPCO és una formació d’allò més completa que inclou el curs d’extinció d’incendis bàsic i una formació en primers auxilis. Aquesta formació garanteix als alumnes que seran capaços d’actuar de manera ràpida, eficient i eficaç si es troben amb qualsevol situació en què hagin d’intervenir. Allò que es fa o no es fa en els primers moments en què esdevé una situació d’emergència, pot marcar la diferència entre un petit ensurt o una desgràcia de més envergadura.

Quins perfils professionals poden realitzar aquest curs d’extinció d’incendis combinat amb formació en primers auxilis?

Aquesta formació Pack Emergències està pensada per a equips de primera intervenció, per tant, qualsevol persona que tingui un mínim interès en aquest àmbit o en poder millorar les seves aptituds i coneixements, la pot realitzar. No fa falta comptar amb una formació prèvia en una matèria específica ni haver realitzat cap altra formació en extinció d’incendis.

Dels professionals que duguin a terme aquest curs s’espera que siguin capaços d’evitar que el foc prosperi de manera ràpida, que puguin reduir el foc amb l’ajuda d’extintors tant com es pugui i que puguin estabilitzar mínimament les víctimes sense empitjorar el seu estat actual fins que arribin els professionals sanitaris. 

Per tant, sigui quina sigui la teva professió pots realitzar aquest curs. Si treballes en una empresa industrial, en unes instal·lacions esportives, en un bloc d’oficines, en un centre comercial, en un complex hoteler, en un taller mecànic o fas tasques de manteniment en un centre sanitari, aquesta formació et pot ser molt útil.

Per què aquesta formació de GEPCO és única?

Una de les premisses de GEPCO a l’hora de crear noves formacions és que els alumnes puguin practicar en situacions que s’assemblin el màxim possible a la realitat allò que se’ls explica. Per aquest motiu, tots els nostres cursos combinen una part teòrica amb una de pràctica. I no només això, sinó que revisem periòdicament el contingut per ajustar-lo a les necessitats reals existents.

Des del nostre punt de vista, no tindria cap mena de sentit que la formació que impartim avui en dia en matèria d’extinció d’incendis tingués el mateix contingut que les que s’impartien fa quinze anys. El món avança i les nostres formacions també ho han de fer per poder estar a l’altura de les necessitats més exigents. El mateix passa amb la disciplina de primers auxilis, cal actualitzar la teoria i la pràctica del nostre curs amb els nous mètodes i tècniques que apareixen.

Posa’t a prova amb les pràctiques dels nostres cursos

La part pràctica d’aquesta formació “Pack Emergències” serveix als alumnes perquè puguin aplicar aquells coneixements que han treballat durant les sessions teòriques. Durant les pràctiques des de GEPCO simulem situacions d’emergència amb tota mena de detalls perquè siguin el més semblants a la realitat possible. No obstant això, tenim cura de tots els detalls perquè aquests exercicis no suposin cap mena de risc per als nostres alumnes.

Si fas aquest curs t’ensenyarem com has de manipular un extintor de manera segura, com t’has de protegir en ambients amb foc, com has de fer una reanimació cardiopulmonar o com has de manipular un DEA, entre moltes altres coses.

Sobre l'autor: Lluís Vicent

Soy Lluís, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.