Per què val la pena invertir recursos en la formació contra incendis?

Què distingeix les formacions contra incendis de GEPCO Formación?

Apostar per fer una formació contra incendis sempre és un encert. Les emergències derivades dels incendis tenen la mala costum de ser imprevisibles i tenir in situ part de l’equip que compti amb una formació especialitzada en com extingir-los pot ser clau.

Qualsevol bomber o professional que treballi en l’extinció d’incendis coincidirà en l’afirmació que actuar en els primers moments i, sobretot, fer-ho de manera adequada és molt important per poder controlar el foc i evitar que es propagui de manera ràpida o que arribi a tenir més envergadura. Ser capaç d’actuar de manera ràpida i adequada passa per haver-se format en la matèria.

La formació contra incendis que oferim a GEPCO Formación és molt àmplia: comptem amb cinc cursos relacionats amb el foc que posen el focus o l’accent en diferents aspectes. Aquestes formacions són complementàries entre sí i són compatibles amb altres formacions en prevenció de riscos laborals o cursos de primers auxilis.

A GEPCO hi trobaràs la formació contra incendis que estàs buscant

A continuació, t’explicarem en què consisteix cada una de les formacions contra incendis que t’oferim. No obstant això, abans et volem explicar com són les nostres formacions i en què es distingeixen respecte d’altres propostes que hi ha al mercat.

A GEPCO Formación la part pràctica té un pes molt important en qualsevol dels nostres cursos. No podem entendre l’aprenentatge ni la comprensió o interiorització dels continguts sense posar-los en pràctica. Cal provar allò que s’ha explicat per poder detectar què no s’ha entès. A més a més, és molt millor cometre errors en aquestes formacions pràctiques que en situacions reals en què podem posar en perill els altres.

Escullis la formació contra incendis que escullis de GEPCO, realitzaràs una part pràctica en què hauràs d’actuar en simulacres controlats molt reals. D’aquesta manera, podràs aplicar el que has après i si et sorgeix qualsevol dubte el podràs resoldre amb el nostre equip de docents sense que això tingui conseqüències nefastes.

Un altre element important de les nostres formacions és que es poden realitzar a les instal·lacions de GEPCO o in situ a la mateix empresa. Això és possible gràcies a la flota d’unitats mòbils de GEPCO que estan equipades amb tot allò necessari perquè els alumnes puguin realitzar les seves pràctiques còmodament.

Aquesta és la formació contra incendis més bàsica que oferim. Posa el focus en saber com s’han de manipular els extintors de manera eficaç tant si són d’aigua com de CO2. Els alumnes també treballen com s’han de protegir en cas d’incendi per sortir-ne ilesos.

Aquesta formació està pensada per a persones que ja tenen una base sobre com han d’actuar en situacions amb foc. En la part pràctica treballen com avançar en circumstàncies amb molt fum, com actuar en focs interiors, com obrir portes i què cal tenir en compte a l’hora de rescatar víctimes.

Aquest curs posa el focus en el rescat de les víctimes que es veuen atrapades en un incendi. Els alumnes també practiquen com utilitzar els equips de respiració autònoma, imprescindible per actuar amb plenes garanties en aquestes circumstàncies.

Aquesta formació que hem anomenat “Pack Emergències” és una de les que més èxit té sense cap mena de dubte. Combina les premisses bàsiques de l’extinció d’incendis amb l’atenció en primers auxilis de les víctimes. És un curs molt complet i recomanable.

Aquesta formació combina la disciplina de l’extinció d’incendis amb la de protecció davant d’agents químics, biològics i nuclears. És un curs molt interessant sobretot per a aquelles persones que en el seu dia a dia estan en contacte amb aquesta mena de substàncies. 

Si estàs interessat en realitzar alguna d’aquestes formacions t’animem a visitar la nostra pàgina web i consultar les properes dates amb places disponibles!

Sobre l'autor: Lluís Vicent

Soy Lluís, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.