Que no et faci mandra fer un curs de prevenció de riscos laborals!

Si quan la teva empresa et comunica que has de realitzar un curs de prevenció de riscos laborals el primer que et passa pel cap és “quina mandra, això no serveix per a res”, ens sap greu dir-te que estàs molt equivocat. A GEPCO Formación comptem amb una llarga trajectòria impartint formacions de PRL i tenim exemples de sobres per rebatre la teva afirmació. Realitzar qualsevol mena de curs de prevenció de riscos laborals, sempre que sigui de qualitat, mai és una pèrdua de temps. Més aviat al contrari, en el moment menys pensat et pot ajudar a salvar una vida o evitar danys importants, sigui als teus companys o a tu mateix.

També existeixen algunes empreses que erròniament consideren una pèrdua de temps fer un curs de prevenció de riscos laborals. L’argument amb el qual sostenen aquesta idea és que mentre els seus treballadors estan fent les formacions PRL no estan sent productius. Alguns, fins i tot consideren que aquests cursos són una pèrdua de temps. No es pot estar més equivocat.

No tornaràs a dir que un curs de prevenció de riscos laborals no serveix per a res…

Les xifres són esfereïdores: segons l’Informe Anual d’Accidents Laborals a Espanya el 2002, el 61,9% de les morts en entorns laborals es podrien haver evitat tenint la formació necessària. Encara penses que els cursos de prevenció de riscos laborals o cursos de primers auxilis no serveixen per a res?

La feina és un dels llocs on passem més hores al dia, almenys vuit. Durant aquestes hores poden ocórrer imprevistos o poden esdevenir circumstàncies que estan fora del nostre control i que poden ocasionar danys materials i humans. Saber com s’ha d’actuar en aquests casos i fer-ho de manera ràpida pot marcar la clara diferència entre minimitzar els danys ocasionats a la mínima expressió o bé haver-se de lamentar.

Si bé existeixen aquestes circumstàncies imprevistes en l’entorn laboral, n’hi ha d’altres que les podem anticipar abans que passin. En funció del lloc on es duu a terme una feina poden haver-hi més o menys riscos.

No és el mateix treballar assegut en una oficina que fer-ho sobre una bastida a cinc o sis metres d’altura. Un altre factor que pot determinar si estem o no exposats a riscos és el producte o material amb què treballem. Si es treballa amb substàncies químiques o substàncies que poden ser nocives per a la salut, hi ha un risc més gran que en altres circumstàncies.

Finalment, les eines que fem servir per treballar són un altre element a tenir en compte per calcular si estem exposats o no a riscos. No implica el mateix risc treballar amb un ordinador que amb carretons elevadors.

Quins cursos de prevenció de riscos laborals et podem oferir des de GEPCO?

A GEPCO Formación treballem cada dia per oferir als nostres clients, tant particulars com empreses, formacions de gran qualitat que puguin donar resposta a les necessitats reals que es troben en el seu dia a dia laboral. No serveix de res oferir formacions obsoletes o que no aporten contingut ni coneixements de valor.

A part de les formacions bàsiques en matèria de primers auxilis i extinció d’incendis, també comptem amb nou cursos de prevenció de riscos laborals. A continuació, et detallem el més rellevant de cada un d’ells.

El curs de treballs en altura és imprescindible per a aquells operaris que han de dur a terme les seves tasques diàries sense tenir els peus a terra, ja que s’han d’enfilar en bastides. Treballar damunt d’aquestes estructures comporta un risc afegit que es pot minimitzar amb el nostre curs. 

El curs de treballs verticals serveix perquè els treballadors que fan les seves feines penjats amb cordes puguin saber com han d’actuar per estar segurs i què han de fer davant de qualsevol situació imprevista que pugui suposar un risc per a ells. 

El curs PRL en espais confinats serveix perquè aquells professionals que han de treballar en espais amb mala ventilació o amb accessos difícils puguin fer-ho amb unes condicions de seguretat òptimes. 

Manobres, electricistes, pintors o instal·ladors habitualment han de muntar i desmuntar bastides per poder accedir a les zones o espais on han de treballar. Amb el nostre curs PRL de muntatge i desmuntatge de bastides, poden aprendre com fer-ho de manera segura. 

Amb aquesta formació PRL de carretons elevadors i PEMP s’ofereixen als alumnes les directrius bàsiques i imprescindibles per manipular aquesta mena de maquinària de manera completament segura. 

Aquesta formació ofereix quatre modalitats diferents per poder-se adaptar al màxim al perfil dels professionals que la cursen. A GEPCO t’oferim la formació TELCO de risc elèctric, TELCO de treballs en altura, TELCO en espais confinats i TELCO genèrica

No deixis en mans de l’atzar la teva seguretat o la dels teus treballadors. Confia en GEPCO i forma’t!

Soy Luis, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.