Curs Carretó Elevador i PEMP

Curs Bàsic

Descripció

El curs de Carretó Elevador i PEMP o plataformes elevadores mòbils de personal és un dels cursos de prevenció de riscos laborals que oferim a GEPCO que més èxit té. Això es deu precisament a la importància que tenen aquesta mena de màquines en alguns sectors econòmics que estan en creixement i que necessiten persones qualificades perquè les facin servir.

El sector de la logística, la construcció, els centres comercials o qualsevol empresa en què sigui necessari pel seu òptim funcionament transportar càrregues en palets o, simplement, carregar i descarregar coses, necessiten diàriament comptar amb professionals que siguin capaços de manipular els carretons elevadors i les plataformes elevadores mòbils de personal correctament. Això implica saber en tot moment què cal fer i evitar aquelles situacions o circumstàncies que podrien suposar un risc per a ells mateixos i també per a la resta de companys que treballen al seu voltant.

Informació bàsica

DURADA
8 Hores

MODALITAT
Teòrica i pràctica

AFORAMENT MÀXIM
10 alumnes

NIVELL
Bàsic

A QUI S'ADREÇA EL CURS?
A qualsevol persona

ON ES REALITZA EL CURS?
A les nostres instal·lacions de Sabadell, Madrid o, fins i tot, In company (amb unitat mòbil)

MATERIAL QUE INCLOU EL CURS
Tot el necessati per poder realitzar les pràctiques en condicions òptimes

Preu de les formacions en obert: 110,00 

Aquest curs de Carretó Elevador i PEMP ha estat dissenyat pensant en aquells treballadors que de manera habitual o puntual han de realitzar una manipulació de càrregues en el seu dia a dia professional. També el poden realitzar aquelles persones que tenen inquietuds i volen augmentar els seus coneixements en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals. Aquest curs de GEPCO és imprescindible per a aquells professionals que necessiten transportar càrregues paletitzades a la seva feina de manera totalment segura.

Si t’inscrius a aquest curs de GEPCO, obtindràs la formació teòrica i pràctica necessària per aconseguir l’acreditació de carretó elevador. Aquesta acreditació és imprescindible per poder manipular un carretó elevador tal com contempla en Reial Decret 1215/1997 que tracta de les “disposicions de seguretat i salut per a la utilització per part dels treballadors dels equips de treball”.

La part pràctica és essencial per aprendre

Els grups en els quals s’imparteix aquest curs de Carretó Elevador i PEMP són de 10 alumnes com a màxim per tal de poder garantir als inscrits una presa de contacte òptima amb els carretons elevadors durant la part pràctica.

El carnet de carretoner no existeix com a tal, sinó que s’ha de dur a terme una formació certificada impartida per un tècnic en Protecció de Riscos Laboral dins de la llei de PRL 31/95 i el Reial Decret 1215.

Continguts teòrics d’aquest curs de carretó elevador i PEMP

La proposta teòrica d’aquest curs de carretó elevador i PEMP aborda aquests aspectes fonamentals:

 • Introducció als carretons
 • Legislació i normativa vigent
 • Tipus i components del carretó
 • L’operador de carretons
 • Riscos i mesures preventives
 • Normes bàsiques d’utilització i manipulació
 • Manteniment i seguretat del carretó
 • Conceptes sobre la manipulació de càrregues

Sessions pràctiques del curs de carretons elevadors i PEMP

Quant a la formació pràctica d’aquest curs, es treballen els següents àmbits:

 • Presentació física del carretó
 • Normes bàsiques d’utilització
 • Control i manteniment de la màquina
 • Comprovacions prèvies de seguretat
 • La posada en funcionament
 • Maniobres bàsiques de circulació
 • Manipulació i moviment de càrregues

Aquesta és la formació que necessites per certificar que pots fer servir un carretó elevador

Si al teu lloc de feina actual necessites certificar que estàs preparat per manipular un carretó elevador o bé vols ampliar la teva formació per poder aspirar a noves responsabilitats i funcions, el curs de Carretons Elevadors i PEMP que oferim des de GEPCO és exactament allò que necessites.

Formar les persones per aconseguir minimitzar tant com sigui possible la seva indefensió davant dels riscos laborals als quals estan exposats és el nostre objectiu. A GEPCO comptem amb una llarga trajectòria formant a professionals provinents de sectors molt diferents per proporcionar-los els coneixements necessaris perquè puguin exercir la seva tasca de la millor manera possible sense que això suposi un risc per a la seva integritat. Deixa la teva formació en mans expertes: confia amb GEPCO.

Opinions dels nostres alumnes

Noemí Romero Vilalta
Noemí Romero Vilalta
Hoy he tenido el gusto de que viniera Cristobal hacernos una formacion contraincendios en la empresa donde trabajo y ha sido excelente,se nota los años de experiencia del formador en su profesion,ha sido una formacion divertida,muy interesante y muy dinamica,la recomiendo 100%,hasta la proxima Cristobal.
Núria Balaguer
Núria Balaguer
Formació ESIS en tres dies. Agraïr a l'equip de monitors (Emili i Cristóbal) la seva dedicació, entrega i motivació. Han aconseguit transmetre de manera clara i entenedora els conceptes que ens havien de transmetre, fet que s'ha pogut observar en les pràctiques. Ara podem entendre una mica més el foc i vetllar per la nostra seguretat i la de les persones que ens envolten. Espectacular la sensació d'estar davant de flamarades tant vives i poder mantenir la calma. Moltes gràcies per la feina que feu, tant de formar com pròpiament la de bombers.
Ruben Bujer
Ruben Bujer
Muy contento con la formación, Cristóbal todo un profesional
Antonio Suárez
Antonio Suárez
He realizado 6 cursos de prevención contraincendios y primeros auxilios con ellos para la empresa en la que trabajo. Coordinación con las diferentes plantas de 10, han ofrecido la formación en Teruel, Ripoll y Badalona, en Alzira también, y todo ha sido muy fluido y con mucha atención hacia nosotros. Sin duda volveremos a contar con ellos para el plan de formación del año que viene.
fernando gomez
fernando gomez
Una excelente formación, muy completa e interesante. Es imprescindible para las empresas que desean mejorar sus condiciones de trabajo. Recomiendo este curso .
Júlia Larrosa Arcos
Júlia Larrosa Arcos
Formaciones muy completas e interesantes ¡Definitivamente las recomendaría!
Susana Díaz Gisbert (Susi)
Susana Díaz Gisbert (Susi)
Escuela de formación en PRL totalmente recomendable, con buenas instalaciones y excelentes profesionales, bien conocedores de la materia en PRL que imparten. Formaciones teòrico-pràcticas amenas y muy interesantes. Los recomiendo totalmente.
Noelia Salvador
Noelia Salvador
Gran equipo de profesionales! En las formaciones aprendes la importancia que tiene la seguridad en el trabajo y que la prevención es fundamental para evitar accidentes la laborales. Los formadores demuestran su experiencia y gran conocimiento en el temario además de realizar unas formaciones completas, dinámicas y agradables.
Joan Pagès
Joan Pagès
Tienen unos cursos muy elaborados y los formadores son excelentes. Muy recomendables