Per què s’ha posat de moda fer un curs DEA?

No serveix de res instal·lar desfibril·ladors sin no hi ha persones amb un curs DEA que puguin fer-los servir

Si ets dels escèptics sobre la importància de realitzar un curs DEA t’animem a que dediquis cinc minuts a llegir aquest article. Molt probablement, si estàs atent als llocs on vas en el teu dia a dia, hauràs detectat que cada cop és més freqüent que hi hagi desfibril·ladors externs automàtics (DEA). De fet, les polítiques actuals i directrius avancen en aquesta direcció: equipar les instal·lacions i infraestructures de titularitat pública, i també les privades, amb aquests equips.

Gimnasos, escoles, instituts, centres sanitaris, infraestructures d’ús esportiu, llocs públics, teatres i tota mena d’instal·lacions s’estan equipant amb aquesta mena de desfibril·ladors externs automàtics amb l’objectiu que puguin fer-se servir quan una persona ho necessita i així salvar-li la vida a l’espera que arribin els serveis d’emergència que puguin atendre’l en condicions òptimes.

Però, de què serveix anar col·locant aquesta mena de dispositius en els equipaments, edificis o carrers si no hi ha qui els sàpigui fer servir? D’aquí ve la importància de realitzar un curs DEA. Per molts desfibril·ladors externs automàtics que hi hagi, si no hi ha qui els sàpiga fer servir és com si no hi fossin.

Quins són els perfils professionals aptes per realitzar un curs DEA?

El curs DEA que oferim des de GEPCO Formación ens agrada dir que és un curs apte per a tothom. No existeix un perfil professional en concret que sigui apte per a aquesta formació, sinó que és un curs que ofereix uns coneixements i aprenentatges aptes per a qualsevol persona.

Evidentment que sempre recomanem que aquelles instal·lacions o espais en què s’instal·la un desfibril·lador extern automàtic, animin els seus treballadors a formar-se per saber com l’han de fer servir en cas que sigui necessari.

Afortunadament, és habitual que ambdues coses vagin plegats: s’instal·la el desfibril·lador i s’acompanya amb un curs DEA en què s’explica com funciona. Moltes empreses contacten amb GEPCO Formación per realitzar in situ a les seves pròpies instal·lacions aquest curs DEA.

Aprèn a utilitzar un desfibril·lador amb el curs DEA i SVB de GEPCO Formación

A GEPCO Formación estem especialitzats en cursos que preparen els professionals perquè sàpiguen com han d’actuar en situacions d’emergència. Aquesta mena de situacions, desafortunadament, sovint impliquen persones que pateixen accidents o foc i saber com atendre-les en els primers moments és vital. De fet, fer-ho o no fer-ho pot marcar aquest punt d’inflexió que fa que tot quedi en un simple ensurt o que hi hagi conseqüències greus.

Per aquest motiu, comptem amb diverses formacions especialitzades en primers auxilis, primers auxilis combinat amb extinció d’incendis i un curs DEA combinat amb SVB, suport vital bàsic. Aquest últim és el que recomanem per aprendre a utilitzar un desfibril·lador i aconseguir la certificació oficial que així ho acredita.

Has de realitzar el curs DEA amb GEPCO Formación per diversos motius…

  • T’oferim la màxima facilitat: pots fer el curs a les nostres instal·lacions o, si ho prefereixes, ens desplacem a la teva empresa perquè no t’hagis de moure.

  • Grups d’un màxim de 8 alumnes per garantir un aprenentatge de qualitat.

  • A part de la teoria, dediquem una part important del curs DEA i SVB a la pràctica. Considerem que és vital que els alumnes posin en pràctica allò que se’ls ha explicat en les sessions teòriques per poder corregir errors en situacions en què no hi ha cap vida en perill.

  • El curs DEA l’imparteixen professionals que fan servir aquesta mena d’equip en la seva feina diària. Compartiran amb tu la seva experiència i podràs conèixer de primera mà com s’actua en casos reals.

  • En finalitzar el curs, obtens la certificació oficial que emet el ERC (European Resuscitation Council).

  • És una formació que no només explica com fer servir un DEA, sinó que també proporciona les directrius necessàries de suport vital bàsic per atendre de manera eficaç i òptima les possibles víctimes.

Apunta’t al curs DEA: un curs que salva vides!

Esperem que després de llegir aquest article vegis més clara la importància que pot tenir realitzar un curs DEA. És millor comptar amb aquesta formació i no haver-la de fer servir mai que no tenir-la i trobar-se en una situació en què podries salvar una vida.

Sobre l'autor: Lluís Vicent

Soy Lluís, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.