Per què és important saber fer servir un equip de respiració autònoma?

En quines circumstàncies pot ser vital fer servir un equip de respiració autònoma?

Fer servir un equip de respiració autònoma és vital en aquelles circumstàncies en què els professionals han d’actuar o intervenir i hi ha algun agent tòxic a l’aire que pot afectar seriosament les seves vies respiratòries. Aquests agents tòxics poden ser de naturalesa molt diversa: des del fum provocat per un incendi fins a una fuita de substàncies químiques en una fàbrica que treballa amb aquesta mena de productes o, simplement, per prevenció quan no se sap amb total certesa quines substàncies poden haver-hi lliures per l’entorn.

El primer que ensenyem a GEPCO Formación als alumnes que realitzen alguna de les formacions en emergències o en protecció d’incendis amb nosaltres, és que abans d’ajudar a atenuar l’emergència o a socórrer aquelles persones que s’han vist sorpreses o afectades per ella, han d’assegurar-se que la seva integritat física no corri cap risc. Per aquest motiu, als nostres cursos dediquem un apartat a ensenyar com s’han de protegir, com s’han de fer servir els EPI pertinents i, en aquest cas concret, com es fa servir un equip de respiració autònom.

A qui va dirigit aquest curs per aprendre a fer servir un equip de respiració autònoma?

La formació que oferim des de GEPCO Formación està pensada per a qualsevol persona que treballi en una atmòsfera de risc o que, a causa de la seva feina, és possible que hagi d’accedir-hi. De fet, ens agrada dir que aquesta formació també és el complement perfecte per a aquelles persones que han de bregar amb situacions en què es produeixen incendis, fuites de substàncies tòxiques o, fins i tot, per a aquells que s’han format en primers auxilis i volen anar una mica més enllà.

El nostre curs en equips de respiració autònoma és de nivell bàsic, és a dir, que es pot cursar sense necessitat d’haver fet cap altra formació prèvia. A més a més, des de GEPCO oferim la possibilitat de fer-lo a les nostres pròpies instal·lacions o bé in company. Això significa que si una empresa vol formar els seus treballadors en la manipulació d’equips de respiració autònoma a les seves pròpies instal·lacions, pot fer-ho sense cap mena de problema. Des de GEPCO Formación ens traslladarem a la seva empresa i els garantim que podran realitzar el curs, tant la teoria com la pràctica, amb plenes garanties.

Què aprendràs en el curs d’equips de respiració autònoma de GEPCO Formación?

Aquest curs està dissenyar perquè puguis actuar de manera eficaç i sense córrer cap mena de risc en aquelles circumstàncies o situacions d’emergència en què hi ha foc, gas o s’han alliberat substàncies nocives per a la salut.

Els equips de respiració autònoma et permetran continuar respirant aire en bones condicions sense que la toxicitat de l’entorn t’afecti. Recorda que en qualsevol situació d’emergència no pots ajudar les víctimes si abans no et protegeixes tu.

Combinem teoria i pràctica a les nostres formacions

A la nostra formació combinem la part teòrica amb la pràctica i et garantim que aprendràs a fer servir de manera correcta i eficaç els equips de respiració autònoma.

En primer lloc, t’ensenyarem com diferenciar aquelles situacions en què és essencial fer servir un equip de respiració autònoma i aquelles en què no cal. Treballarem els diferents tipus d’equips de respiració autònoma (ERA) que hi ha al mercat i, finalment, exposarem com s’han de fer servir cada un d’ells de manera eficaç.

Això serà a la part teòrica i, un cop feta, començarem amb la pràctica. Aquí, tu i cada un dels alumnes que faci la formació haurà de practicar com muntar l’equip de respiració autònoma. És millor cometre errors en aquesta pràctica que en una situació d’emergència real, no? A continuació, us ensenyarem com verificar si aquest equip està muntat correctament i finalment, gràcies a la nostra casa de fum, et podràs posar a prova entrant en un entorn de simulació d’emergència a extingir un incendi i rescatar una víctima fent servir un ERA com un autèntic professional.

Forma’t amb l’experiència de GEPCO Formación

A GEPCO Formación et garantim una formació de qualitat. Tots els nostres cursos han estat dissenyats i són impartits per professionals en actiu que en el seu dia a dia breguen amb situacions d’emergència reals d’allò més diverses. La seva experiència és un valor afegit que els alumnes valoren de manera molt positiva. Per aquest motiu, t’animem a que apostis per GEPCO Formación per formar-te o formar el teu equip en aquesta mena de disciplines.

Sobre l'autor: Lluís Vicent

Soy Lluís, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.