En què consisteix el curs de risc químic NBQ?

Per què oferim aquest curs de risc químic a GEPCO Formación?

El motiu pel qual oferim aquest curs de risc químic NBQ a GEPCO Formación és molt senzill: al nostre entorn hi ha una quantitat infinita d’agents químics, biològic, nuclears i radiològics als quals estem exposats. En la immensa majoria de les ocasions no passa absolutament res perquè aquests agents estan subjectes a estrictes normes i controls. No obstant això, quan passa alguna cosa, les conseqüències poden ser molt greus. Per aquest motiu, es necessiten professionals que estiguin capacitats, formats i entrenats per poder actuar de manera ràpida i eficaç en aquestes situacions.

Una fuita química en una fàbrica de Granollers activa el pla especial d’emergència de Protecció Civil, Una fuita de butadiè a la planta Repsol obliga a activar l’alerta química a Tarragona, Fuga química a una empresa de Quart de Poblet, Una fuita de “químics altament tòxics” obliga a desallotjar un edifici de la Universitat de Lleida, Una fuita de nafta a la química de Tarragona provoca males olors fins a l’àrea de Barcelona. Aquests són només alguns dels titulars que podem trobar a l’hemeroteca sobre situacions d’emergència ocasionades per substàncies químiques. Evidentment, quan es tracta de substàncies químiques el risc és relativament inferior a si es descontrolen agents nuclears, radiològics o biològics, ja que en aquestes circumstàncies l’envergadura de la situació d’emergència creix de manera exponencial.

La importància de fer un curs de risc químic per encarar aquestes situacions amb garanties

En el curs bàsic de risc químic NBQ de GEPCO Formación proporcionem als alumnes els coneixements bàsics perquè puguin fer front a aquestes situacions sense exposar la seva integritat física i, al mateix temps, que siguin capaços d’actuar de manera coherent i en la línia d’atenuar la situació. 

De les persones que realitzen aquest curs bàsic no s’espera que agafin les regnes d’una situació d’emergència d’aquestes característiques, ja que per fer-ho cal realitzar una altra mena de formacions més específiques com la de caps d’emergències. El que s’espera d’elles és que puguin ser útils i que la seva actuació no agreugi la situació en cap moment, sinó que pugui acatar les ordres dels professionals que hi ha al capdavant i siguin capaces d’actuar de manera eficaç. Si realitzes aquest curs amb GEPCO Formación, respondràs amb seguretat i efectivitat davant d’emergències del tipus NRBQ.

Per què ens has d’escollir per realitzar el curs de risc químic bàsic?

A continuació, compartirem alguns motius pels quals creiem que val la pena apostar per GEPCO Formación a l’hora de formar-te en aquest àmbit i qualsevol altre que estigui relacionat amb el sector de les emergències.

  • Les persones que imparteixen el curs són professionals en actiu de la matèria en qüestió. Per tant, t’estaran formant sobre gestió de situacions de risc químic persones que cada dia hi breguen en els seus llocs de feina. Compartiran amb tu la seva pròpia experiència i serà molt enriquidor.
  • Oferim formació en grups reduïts i combinem teoria i pràctica. Ens és impossible concebre qualsevol de les nostres formacions sense poder aplicar els coneixements en simulacions de situacions el més reals possible. Que els alumnes puguin aplicar els coneixement que se’ls ha explicat és vital, també en aquesta formació.
  • Pots fer aquesta formació a les instal·lacions de GEPCO Formación o, si ho prefereixes, venim a la teva empresa amb les nostres unitats mòbils per fer-la in company (link blog formaciones incompany)
  • La teva protecció és molt important, per aquest motiu al nostre curs t’explicarem com has de fer servir els equips de protecció individual corresponents per protegir-te en aquestes situacions d’emergències del tipus NRBQ.
  • Aprendràs a controlar i gestionar fuites d’aquesta mena de substàncies i també què cal fer amb els residus resultants d’aquesta mena de situacions d’emergència. 
  • T’ensenyarem com s’ha de controlar la zona quan hi ha una emergència tipus NRBQ perquè puguis fer-ho de manera ràpida, àgil i 100% segura.
  • La descontaminació és un pas fonamental en aquesta mena d’emergències i formar-te per saber com es fa és essencial. No n’hi ha prou amb aturar la fuita i evitar que segueixi escampant-se la substància nociva, sinó que cal netejar l’entorn i descontaminar-lo de manera eficaç.

Confia amb GEPCO Formación per a les teves formacions en emergències

A GEPCO Formación posem tota la nostra experiència i els nostres coneixements adquirits a la teva plena disposició perquè aprenguis com actuar en situacions d’emergència de manera eficaç i professional. T’animem a consultar l’ampli catàleg de formacions i cursos que tenim disponibles.

Sobre l'autor: Lluís Vicent

Soy Lluís, y mi trayectoria profesional abarca diversos roles dentro de este campo, desde bombero de empresa hasta consultor en emergencias y técnico sanitario. A lo largo de mis proyectos, he tenido el privilegio de participar en iniciativas que han marcado la diferencia en la protección y seguridad de empresas y comunidades. En GEPCO Formación, colaboramos estrechamente con empresas para capacitar a sus trabajadores en emergencias y Prevención de Riesgos Laborales (PRL). Nuestra especialización en la formación de equipos de emergencia garantiza que estén preparados para actuar de manera segura en cualquier situación.